vir. Angela Fereirra

UKVARJANJE S SANJAMI V STALNI SKUPINI

Živimo v družbi, ki sporočil nezavednega ne jemlje preveč resno, zato je skupina, kjer se srečujemo stalni člani  primerno mesto, kjer lahko raziskujemo svoje sanje in fantazijske podobe nezavednega. To lahko počnemo s pogovorom, slikanje, risanjem in gibanjem ...

Delo v skupini je primerno za vsakogar, ki si želi iskreno raziskovati svoje sanje, se tako naučiti več o sebi  in iz njih črpati dobrobit  za svoje vsakdanje življenje.

Idealna skupina je sestavljena iz 3 do 8 stalnih članov.

 

ZAKAJ SO SANJE POMEMBNE

 

Sanje so izjemno pomembne  tako za naše telesno kot duševno zdravje. Znano je, da vztrajno preprečevanje sanjanja s prekinjanjem spanca v fazi REM (angl. Rapid Eye Movement) vodi v duševne in telesne motnje, če sanjanja pravočasno ne nadoknadimo.

 

 Razumemo  pa jih lahko tudi kot okno v svoj nezavedni svet, ki nam nudi vpogled v  del naše osebnosti, ki je ne poznamo. Sanje tako postanejo naše vodnice in neizmerno obogatijo naše življenje.  Pomagajo nam spoznati ne samo kdo smo, pač pa tudi, kaj lahko postanemo in kaj v svojem najglobljem bitju hočemo postati.

 

 »Nekje na samem dnu svojega bitja človek resnično ve, kam naj se napoti in kaj naj počne. In če se posveti napotkom svojega nezavednega, vključujoč tudi svoje sanje, ga to lahko tako nagradi, da življenje, ki je bilo prej medlo in temačno, nenadoma postane bogata, brezkončna notranja pustolovščina, polna ustvarjalnih možnosti.« (M. L. von Franz)